De Boer na grote brand in Ajax-home: Als het zo is zou dat heel triest zijn
"Dit bewijst maar weer waarom er geen supporters kunnen komen in de stadions"

De Boer na grote brand in Ajax-home: "Als het zo is zou dat heel triest zijn"

23-01-2015 13:19
6

Het supportershome van Ajax ging vrijdagochtend in alle vroegte in vlammen op. Onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding van de brand is geweest, op dit moment is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting.

Met het oog op de wedstrijd van komende zondag, Ajax neemt het dan in de Arena op tegen Feyenoord, wordt voorzichtig gewezen in de richting van Feyenoord-fans. "Als het zo is zou dat heel triest zijn", reageert Ajax-trainer Frank de Boer vrijdag op het onderwerp. "Grapjes zijn leuk. Als je twaalf of honderd keer gebeld wordt is dat irritant, maar aan andermans spullen moet je nooit komen. Dat gaat buiten alle proporties, als het zo is. Er is geen bewijs. Het zou heel triest zijn."

De Boer zelf viel deze week ten prooi aan volhardende anonieme bellers. Het mobiele nummer van de Ajax-coach werd achterhaald en op internet gezet. "Er hoeft maar één iemand een telefoonnummer te vinden en iemand heeft 'm toevallig te pakken. Dan is het hek van de dam. Ik werd een paar dagen ervoor ook al gebeld om drie uur 's nachts. En om vier uur. Maar ik heb 'm dan altijd op stil staan."

"Donderdag was het helemaal zo. Ze begonnen om zeven uur 's ochtends, tot ik een ander nummer had genomen. Om acht uur 's avonds. Ik heb een of twee keer opgenomen, dan krijg je allemaal toewensingen. Dan krijg je ook allemaal whatsappjes, ik treed niet in detail, maar dat is zeer triest", zegt De Boer tijdens de persconferentie in aanloop naar de Klassieker.

Tijdens onderlinge wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn al jaren geen supporters van de bezoekende club welkom. "Dit bewijst maar weer waarom er geen supporters kunnen komen in de stadions. De burgemeesters hebben groot gelijk", aldus De Boer. De coach hoopt dat de gebeurtenissen geen consequenties krijgen. "Ik hoop het niet. Vaak lokt dit soort dingen ook weer reacties uit. Ik hoop echt dat mensen hun verstand gebruiken."