'Fenerbahçe kijkt over Kuyt heen en richt pijlen op 'geniale' Ajax-technicus'
35-jarige Nederlander mogelijk vervangen door twintigjarige landgenoot

'Fenerbahçe kijkt over Kuyt heen en richt pijlen op 'geniale' Ajax-technicus'

24-01-2015 13:14
2

Het is nog onduidelijk of Dirk Kuyt zijn contract bij Fenerbahçe gaat verlengen en om die reden kijkt de Turkse topclub alvast verder. Ricardo Kishna is naar verluidt in beeld.

De technicus uit Den Haag maakte vorig seizoen zijn debuut voor Ajax en is de laatste maanden uitgegroeid tot een vaste basisspeler. Fenerbahçe zit volgens Milliyet wekelijks op de tribune, zo ook aanstaande zondag tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

Fenerbahçe-trainer Ismail Kartal is groot fan van de grillen van Kishna. Kartal heeft naar eigen zeggen te weinig spelers die een wedstrijd met één geniaal moment kunnen beslissen. Die kwaliteiten schrijft de trainer wél toe aan Kishna, meldt de Turkse krant zaterdag.

Fenerbahçe is zich aan het oriënteren op de transfermarkt door het mogelijke vertrek van Dirk Kuyt. De 35-jarige Nederlander heeft een aflopend contract en kan terugkeren naar Feyenoord.

Kishna is in beeld als zijn vervanger. De twintigjarige aanvaller wordt ook in verband gebracht met tal van Italiaanse clubs, vooral door een lobby van Mino Raiola. De jonge aanvaller kan ook bijtekenen bij Ajax, dat hem een verbeterd contract tot medio 2018 gaat voorleggen.