Zorgen om Boëtius: Een verdediger hoeft niet meer op zijn hoede te zijn
Waar is de vorm van Boëtius?

Zorgen om Boëtius: "Een verdediger hoeft niet meer op zijn hoede te zijn"

25-01-2015 21:31
1

Joop van Daele, die in het verleden de clubkleuren van Feyenoord verdedigde, maakt zich zorgen over de prestaties van Jean-Paul Boëtius. Dat zegt de oud-verdediger bij RTV Rijnmond. Samen met Peter Houtman, die ook voor Feyenoord speelde, blikte Van Daele terug op het duel met Ajax (0-0).

"Ik vind het zonde. Toen hij debuteerde voor Feyenoord tegen Ajax maakte hij vijf à zes rushes. Zocht hij de vleugelverdediger op snelheid op en was hij niet af te stoppen. Dat zie je bijna niet meer terug. Een vleugelverdediger hoeft niet meer op zijn hoede te zijn, want hij maakt zijn acties niet meer", zegt hij.

Van Daele vond niet alleen Boëtius niet sterk spelen. "Maar wie speelden er vandaag nou echt heel goed als je de wedstrijd even terughaalt? Toornstra niet, Kazim niet, Immers niet en Boetius niet", stelt hij. "De helft maar, waaronder Clasie. Hij speelt nog een half jaar bij Feyenoord en dan is hij weg."

Houtman kan er moeilijk mee leven dat Feyenoord opnieuw niet wist te scoren tegen Ajax. Eerder dit seizoen verloren de Rotterdammers in eigen huis met 0-1 van Ajax, tegen de verhoudingen in. "Feyenoord had dit seizoen zes punten moeten hebben tegen Ajax. Dat was heel normaal geweest. Feyenoord heeft zo veel kansen gekregen, ze hebben zichzelf zo te kort gedaan", besluit hij tegenover de regio-omroep.