'Ajax is verplicht meer te bieden, zeker als je honderd miljoen op de bank hebt'
Amsterdammers met te weinig ervaring?

'Ajax is verplicht meer te bieden, zeker als je honderd miljoen op de bank hebt'

26-01-2015 07:26
24

Feyenoord heeft zondag in de Klassieker tegen Ajax een goede indruk gemaakt op Bert van Marwijk, de trainer die ooit in De Kuip voor de groep stond. Hoewel de Rotterdammers de slag op het middenveld wonnen, stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord (0-0).

"Feyenoord won de slag op het middenveld en Clasie was de absolute uitblinker. Hij straalt kracht uit en de wil om te winnen, hetgeen je bij Ajax mist. Tactisch en technisch speelt Feyenoord heel goed op het middenveld", zei Van Marwijk bij Studio Voetbal. "Ze vinden elkaar veel beter dan het middenveld van Ajax. En de verdediging van Feyenoord durft wél door te dekken op het moment dat het er om gaat."

"Als je kijkt hoe het centrum er staat, met veel meer uitstraling dan dat van Ajax. Feyenoord had veel meer lef om te voetballen", vervolgde Van Marwijk, die zondagavond werd aangevuld door Willem Vissers van De Volkskrant. Hij stelde dat Ajax te weinig ervaring in de ploeg heeft. "Het valt te prijzen dat clubs in Nederland talent de ruimte geven. Maar als er één club met geld is in Nederland dan is het Ajax."

"Als je honderd miljoen euro op de bank hebt, dan is het je verplichting om goede aankopen te doen om je elftal te versterken. Je bent het tegenover je publiek, dat elk jaar trouw de seizoenskaarten verlengt, verplicht dat je meer biedt dan alleen spelers van achttien, negentien of twintig", aldus Vissers. "Ze hebben best talent, maar kunnen het elftal nog niet dragen. Dat zegt De Boer zelf ook."