VP's Elftal van de Week: Heereenveen hofleverancier, twee Feyenoorders
Friezen goed vertegenwoordigd na afslachting Vitesse

VP's Elftal van de Week: Heereenveen hofleverancier, twee Feyenoorders

26-01-2015 10:45
2

Speelronde negentien in de Eredivisie lijkt een beslissende te zijn geweest. PSV vergrootte de voorsprong op achtervolger Ajax opnieuw en staat nu zes punten voor. Tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van de Week, waarbij sc Heerenveen hofleverancier is.

Jasper Cillessen (Ajax)
Hij was een van de weinige Ajacieden die zijn niveau haalde, al wekte hij irritatie met zijn gedrag. De reddingen op de inzet van Colin Kazim-Richards en later Jens Toornstra waren echter uitstekend.

Calvin Mac-Intosch (SC Cambuur)
Hoewel de Leeuwarders van PSV verloren, liet Mac-Intosch opnieuw zien een prima speler te zijn. Deed geen gekke dingen en had weinig schuld aan de tegendoelpunten.

Sven van Beek (Feyenoord)
Was soeverein in de duels met eerst Arek Milik en daarna Kolbeinn Sigthórsson. Van Beek is dit seizoen grote stappen aan het zetten in zijn ontwikkeling.

Joost van Aken (sc Heerenveen)
Droeg bij aan de comfortabele zege op Vitesse (4-1). Van Aken is nog niet altijd top, maar zaterdag speelde hij een uitstekende wedstrijd.

Jetro Willems (PSV)
Leverde dit weekend alweer zijn achtste assist af en kwam daarmee op gelijke hoogte met Davy Klaassen. Als linksback is dat een prestatie van formaat.

Jordy Clasie (Feyenoord)
Was de man van de Klassieker, maar moest genoegen nemen met een punt. Clasie overrompelde zijn Ajax-tegenstanders op een voor hem kenmerkende wijze.

Simon Thern (sc Heerenveen)
De middenvelder kwam deze winter over van Malmö FF en liet zaterdag zien waarom. Met een puik optreden dwong hij complimenten van Dwight Lodeweges af.

Thulani Serero (Ajax)
De beste speler van Ajax was zondag Serero. De Zuid-Afrikaan was samen met Cillessen de enige Ajacied die prima speelde.

Jody Lukoki (PEC Zwolle)
Lukoki is op dreef! De buitenspeler lijkt eindelijk een stap te zetten in zijn ontwikkeling. Voor het tweede weekend op rij was hij de uitblinker aan de zijde van PEC.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Scoren deed hij niet tegen Vitesse, maar met drie assists kon Larsson evengoed terugkijken op een geweldig optreden. Eindelijk was te zien waarom hij bij zijn vorige club Samba Sam werd genoemd.

Bilal Ould-Chikh (FC Twente)
De zeventienjarige aanvaller van FC Twente kreeg een half uur speeltijd van Alfred Schreuder, maar maakte indruk. Met een schot op de lat en een schitterende treffer was hij beslissend.