Chelsea dreigt Costa te moeten missen in cruciale Premier League-wedstrijd
Braziliaan zal verklaring indienen bij de FA

Chelsea dreigt Costa te moeten missen in cruciale Premier League-wedstrijd

28-01-2015 18:41

Chelsea dreigt sterkhouder Diego Costa enige tijd te moeten missen. Na de League Cup-wedstrijd tegen Liverpool (1-0 overwinning) zal het gedrag van de 26-jarige spits worden onderzocht op basis van onreglementair gedrag.

In de twaalfde minuut van de returnwedstrijd beging Costa een gemene overtreding op Emre Can. Dat ontging Scheidsrechter Michael Oliver weliswaar, maar op basis van de televisiebeelden dreigt alsnog een sanctie. De Engelse voetbalbond gaat onderzoeken of het nodig is om de geboren Braziliaan te schorsen.

Uiterlijk donderdag moet Costa een verklaring indienen bij de FA. Op basis daarvan bekijkt de bond of er verdere stappen nodig zijn. Over het algemeen staat er een schorsing van drie wedstrijden voor een soortgelijke overtreding. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Chelsea, dat komende zaterdag op achtervolger Manchester City stuit.

Costa beging in dezelfde wedstrijd een overtreding op Martin Skrtel. Ook dat moment zorgde voor ophef, maar de FA zal alleen de kwestie rond Can beoordelen.