Eredivisionist in jubelstemming: Telefoon zal ongetwijfeld roodgloeiend staan
"Als we straks in de bus zitten en de loting gaan bekijken dan besef je waarschijnlijk dat het echt historisch is"

Eredivisionist in jubelstemming: "Telefoon zal ongetwijfeld roodgloeiend staan"

28-01-2015 22:24
2

Excelsior bereikte woensdag de halve finales van het bekertoernooi na een 1-4 zege op Roda JC Kerkrade. De coach van de Rotterdammers, Marinus Dijkhuizen, was na afloop als een kind zo blij.

Zijn team schreef namelijk geschiedenis. Pas voor de tweede keer in het bestaan van Excelsior schaarde de club zich bij de laatste vier van het bekertoernooi. "Het is een nieuw hoogtepunt voor Excelsior. Dit is geweldig", jubelde Dijkhuizen in gesprek met RTV Rijnmond.

"We hebben geheerst en goed gevoetbald. Het was een verrassend makkelijke avond. Je zag een duidelijk verschil tussen Eredivisie en Jupiler League. Zo moet het ook eigenlijk, maar ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. We maakten geweldige goals. Vooral die laatste van Tom van Weert. Dat paste wel bij deze avond", vervolgde de coach.

"We beseften van tevoren dat het een unieke kans was. Nu is de ontlading er wel, maar nog rustig aan. Als we straks in de bus zitten en de loting gaan bekijken dan besef je waarschijnlijk dat het echt historisch is. Dan zal ook mijn telefoon ongetwijfeld roodgloeiend staan", weet Dijkhuizen.