Enorme kwaliteitsimpuls voor degradatiekandidaat: Ajax heeft ons geholpen
"De schatkist is zo goed als leeg"

Enorme kwaliteitsimpuls voor degradatiekandidaat: "Ajax heeft ons geholpen"

29-01-2015 10:18
4

Het is bij NAC Breda al eens vaker gezegd, maar nu lijkt de bodem van het geldpotje van de club dan toch te zijn bereikt. Trainer Robert Maaskant beweert donderdag dat er na de komst van Ruben Ligeon niets meer mogelijk is bij de Brabanders.

"De schatkist is zo goed als leeg. Het beschikbare geld is opgesoupeerd. Alleen met een buitenkansje dat niets kost, kunnen we ons nog versterken", zegt Maaskant in gesprek met BN De Stem. Te klagen heeft de oefenmeester niet, hij mocht deze maand liefst vier aanwinsten verwelkomen. Naast Ligeon kwamen ook Dirk Marcellis, Guyon Fernandez en Menno Koch naar de nummer zeventien van de Eredivisie.

"Met een klein en beperkt budget is een ommekeer in beleving gerealiseerd en heeft de selectie een kwaliteitsinjectie gekregen", stelt de coach tevreden. "Waarbij ik gezegd wil hebben, dat Ajax ons geholpen heeft met Ligeon. Een voetballende back met veel snelheid. We wilden zoveel mogelijk spelers halen die in de basis inzetbaar zijn. Dat is gebeurd. Dat wil niet zeggen dat Ligeon meteen speelt. Hij zal de strijd met De Roover aan moeten gaan."