Goedgezind PEC Zwolle geeft geflopte AZ-aanvaller nieuwe kans
Speler wacht nog steeds op officieel debuut in Alkmaar

Goedgezind PEC Zwolle geeft geflopte AZ-aanvaller nieuwe kans

30-01-2015 09:45

Bij AZ is hij nooit uit de verf gekomen, maar PEC Zwolle geeft Eli Babalj een nieuwe kans. De Zwollenaren laten de 22-jarige aanvaller de komende dagen meetrainen.

Dat meldt AZ vrijdag in een persbericht. In de ploeg van John van den Brom heeft Babalj geen zicht op speelminuten meer, waardoor de club met de speler meedenkt. De Australiër mag zich op een stage bij PEC Zwolle laten zien. Het contract van de speler in het AFAS Stadion loopt nog tot medio 2017.

AZ nam Babalj in de zomer van 2013 over van het Australische Melbourne Heart. De in Sarajevo geboren speler wacht echter nog steeds op zijn officiële debuut voor de Alkmaarders. Bij Melbourne Heart speelde hij 44 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde.

Babalj kwam in de zomer van 2013 als enorme belofte binnen bij AZ, maar onder verschillende trainers zijn zijn kwaliteiten niet boven komen drijven. Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, zei eerder al dat de speler verhuurd mag worden.

Zelfde trucje als met Bjelica?
PEC Zwolle nam eerder deze maand Aleksandar Bjelica al transfervrij over. Bij FC Utrecht en Sparta Rotterdam waren ze mede door zijn gedrag niet blij met hem. Onder de vleugels van Ron Jans bloeide hij binnen enkele weken weer op.