Doorgebroken Feyenoorder 'houdt het simpel': 'Dat was voor mij hét hoogtepunt
Feyenoorder overtuigd van eigen kwaliteiten

Doorgebroken Feyenoorder 'houdt het simpel': 'Dat was voor mij hét hoogtepunt"

30-01-2015 18:17
2

Sven van Beek is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Feyenoord. De pas 20-jarige verdediger brak dit seizoen definitief door bij de club uit Rotterdam-Zuid en kijkt voorlopig dan ook terug op een uitstekende jaargang.

Voor Van Beek ontstonden er dit begin dit seizoen kansen toen Stefan de Vrij naar SS Lazio vertrok. Het talent overtuigde trainer Fred Rutten en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke pion. "Voor dit seizoen begon, heb ik mezelf als doel gesteld om zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren. Dat is gelukt en ik geniet ervan dat ik elke week speel", aldus de verdediger tegenover Feyenoord TV.

In gesprek met het videokanaal van zijn club benoemt Van Beek zijn sterke punten. "Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan, dat is misschien wel mijn grootste kracht. Ik hou het simpel, kies niet snel voor de moeilijke oplossing. Bovendien geef ik niet snel op, dat is iets dat voorkomt uit mijn winnaarsmentaliteit", beweert de jongeling.

Hoewel Van Beek verdediger van beroep is, verscheen hij al in een Eredivisie- en Europa League-wedstrijd op het scorebord namens Feyenoord. "Dat was heel mooi om mee te maken, al was de zege op Sevilla voor mij hét hoogtepunt van dit seizoen. Tot nu toe dan, want we zitten nog in Europa en willen nog een ronde verder komen. Daarbij moeten we ook in de competitie zoveel mogelijk punten pakken, zodat we mee blijven doen om de bovenste plaatsen."