Sinkgraven oogt verrast: Hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt
"Net als iedereen moet ik knokken"

Sinkgraven oogt verrast: "Hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt"

30-01-2015 23:16
9

Daley Sinkgraven oogde erg verrast toen hij hoorde dat zijn transfer van sc Heerenveen naar Ajax eindelijk is afgerond. De middenvelder liet niet veel los over de overstap, maar is als vanzelfsprekend erg blij.

"Ik hoorde het net allemaal, wel verrassend", aldus Sinkgraven tegenover NOS. Hij speelde vrijdag nog met Heerenveen tegen FC Dordrecht (0-0) en hoorde zelf nog niks van een akkoord. Dat vernam hij via de media. "Ik heb nog niet op mijn telefoon gekeken. Ik weet dus niet wat er in de tussentijd is gebeurd."

Volgens het journaille volstaat een krabbel van de negentienjarige speler om de transfer af te ronden. "Is dat zo? We zullen het zien", vervolgde Sinkgraven. "Natuurlijk ben ik er hartstikke blij mee. Ik weet alleen niet zo goed wat ik erover moet zeggen."

De middenvelder stond niet de hele tijd stil bij een mogelijke transfer. "Tijdens wedstrijden die ik speelde, heb ik er niet veel aan gedacht. Maar natuurlijk dacht ik er wel aan toen de transferwindow openging." Bij de Amsterdammers moet de hoofdpersoon 'knokken'. "Net als iedereen moet ik knokken, bij Ajax is er veel concurrentie. Maar het liefst ga ik voor een plek op het middenveld."

Sinkgraven voerde in ieder geval een positief gesprek met Ajax-trainer Frank de Boer. "We hebben gesproken, ja. Het was een heel goed gesprek. Ik was erg enthousiast. Het is een mooie uitdaging voor mezelf. Ik hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik heb toch acht jaar bij Heerenveen gespeeld, die club verlaat je dus niet zomaar."