Titelfavoriet heeft beste selectie: Ik wil niemand inruilen van PSV
"Er zijn geen groepjes die achter elkaars rug om over elkaar praten"

Titelfavoriet heeft beste selectie: "Ik wil niemand inruilen van PSV"

31-01-2015 10:29
10

Luuk de Jong staat als spits van PSV op tien doelpunten. Hij is een belangrijke pion in het spel van PSV-trainer Phillip Cocu en is erg te spreken over zijn ploeggenoten. De aanvaller neemt af en toe de leidersrol op zich en zegt dat hij niemand van PSV wil inruilen.

De Jong zet regelmatig spelers op scherp op wedstrijddagen. "Of ik spreek iemand aan die verzwakt. Als je kampioen wil worden mag dat gewoon niet en als meer ervaren speler moet je daarvoor waken. En dat gebeurt ook bij PSV", vertelt de hoofdpersoon tegenover NUSport. Desondanks ging PSV in de beker met 3-2 onderuit bij Roda JC. "Wat daar is gebeurd snap ik nog steeds niet. Het leek wel of er geen honderd procent inzet was. Het mag niet, maar misschien werd er al gedacht dat we wel even zouden winnen."

PSV zette de knop vervolgens om, stelt De Jong. Wanneer gebeurde dat? "Tijdens de nabespreking een dag later. Deze groep kan en durft op zo'n moment heel open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Er zijn geen groepjes die achter elkaars rug om over elkaar praten. Als er een keer verloren wordt, blijft het daardoor bij een incident. Zo sterk moet je mentaal ook zijn om kampioen te worden."

"We hebben een sterke selectie. Ik las dat Narsingh heeft gezegd dat hij geen enkele speler van Ajax of Feyenoord kan noemen die hij per se in ons team zou willen. Zo denk ik er ook over. Ik wil niemand inruilen van PSV", aldus De Jong. Hij verwacht dan ook dat PSV kampioen wordt. En als dat niet gebeurt? "Dan ligt het aan onszelf, zeker nu we zes punten voorsprong hebben. Natuurlijk zullen we het nog weleens lastig krijgen, maar we staan er heel goed voor."