Degradatiespook hangt boven Dortmund: 'We hebben een goede eerste stap gezet'
Degradatiekandidaat pakt punt in lastig uitduel

Degradatiespook hangt boven Dortmund: 'We hebben een goede eerste stap gezet'

01-02-2015 10:28
2

Borussia Dortmund wist zaterdag tijdens de eerste competitiewedstrijd van 2015 één punt te veroveren tijdens de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Trainer Jurgen Klopp was tevreden, maar benadrukte dat momenteel het pakken van punten prioriteit heeft en dit niet samen gaat met het spelen van fraai voetbal zoals we in de laatste jaren gewend waren van de Duitse ploeg.

"Ik ben blij dat we een goede prestatie neer wisten te zetten in de eerste wedstrijd na de winterstop en zeker gezien het feit dat we tegen een van de sterkste ploegen moesten spelen van de Bundesliga. Het was allemaal niet perfect, maar we hebben een goede eerste stap gezet", aldus de trainer/coach van Dortmund op de officiële website van de club.

Klopp benadrukte dat het spel de komende weken niet mooi hoeft te zijn. Punten pakken is momenteel van levensbelang voor de voormalige winnaar van de Champions League. "De passing was zuiverder, maar het kan altijd beter. Je kunt niet praten over het strijden tegen degradatie en dan fantastisch voetbal verwachten, maar ik ben tevreden. Een punt pakken in Leverkusen is altijd goed en we zijn er blij mee."