Nieuwe nachtmerrie voor Strootman een feit: seizoen ten einde
Weer zware knieblessure voor Nederlander

Nieuwe nachtmerrie voor Strootman een feit: seizoen ten einde

01-02-2015 14:34
7

Kevin Strootman komt dit seizoen niet meer in actie. Een nieuwe knieblessure heeft de Nederlander van AS Roma ver teruggeworpen, bevestigt trainer Rudi Garcia zondag.

Strootman raakte afgelopen zondag geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd van Roma tegen Fiorentina. De schade leek aanvankelijk mee te vallen, maar een second opinion in Amsterdam bracht de exacte ernst van de blessure aan de oppervlakte. Strootman heeft schade aan het kraakbeen in zijn knie opgelopen en is de rest van het seizoen uit de roulatie.

Dat bevestigde Garcia, trainer van AS Roma, zondag. "Hem verliezen, nadat hij net een lange blessure achter zich heeft gelaten, is een catastrofe. Het seizoen is voorbij voor Strootman. Een drama."

Bij de laatste operatie van Strootman is kraakbeenschade ontstaan. De Oranje-international ging deze week al onder het mes om oud littekenweefsel van de eerdere ingreep te verwijderen. Hij was vorig jaar negen maanden uitgeschakeld door een zware knieblessure, waarvan hij pas net was hersteld.

De nieuwe blessure voor Strootman is niet alleen een domper voor Roma, ook het Nederlands elftal moet het weer zonder hem stellen. Bondscoach Guus Hiddink kan in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije geen beroep op hem doen, evenals in de oefeninterland tegen Spanje. Strootman is een vraagteken voor 'Letland' in juni.