Jans begrijpt niet dat Feyenoorder schorsing ontloopt: Hoe kán dat nou?
"Bij rechtspraak ga je dingen vergelijken"

Jans begrijpt niet dat Feyenoorder schorsing ontloopt: "Hoe kán dat nou?"

26-02-2015 15:34
24

Ron Jans is verbaasd door het feit dat Colin Kazim-Richards niet wordt bestraft voor zijn klap in de nek van Excelsior-verdediger Sander Fischer. De aanklagers van de KNVB vonden het vergrijp niet ernstig genoeg om een onderzoek in te stellen.

Daar begrijpt Jans niets van. De trainer van PEC Zwolle heeft het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten. Anderhalve week geleden kreeg Nijland voor een soortgelijke actie een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, aan zijn broek.

"Bij rechtspraak ga je dingen vergelijken en rechtspraak moet onafhankelijk zijn. Het gebeurt vast niet bewust, maar dit zijn wel twee beslissingen waarvan ik denk: hoe kán dat nou?", reageert Jans bij RTV Oost. "De situatie met Kazim-Richards vond ik eigenlijk zwaarder dan wat Stef Nijland deed, dus het gaf mij wel een beetje een gevoel van onrecht, moet ik zeggen."

Het was niet de eerste keer dat Kazim-Richards een schorsing boven het hoofd leek te hangen, maar hij niet wordt vervolgd. De tik in de nek van Fischer was volgens de aanklagers ‘onvoldoende zwaar’ om achteraf verder onderzoek te doen.