Ajax-talent hoopte op andere loting: 'Een Spaanse club, of bijvoorbeeld Everton'
El Ghazi was blij met de 0-3 overwinning van donderdagavond tegen Legia Warschau

Ajax-talent hoopte op andere loting: 'Een Spaanse club, of bijvoorbeeld Everton'

27-02-2015 18:15

Ajax speelt in de volgende ronde van de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Dat werd vrijdag bekend tijdens de vrije loting. Aanvaller Anwar El Ghazi had liever een andere club geloot.

"Ik hoopte zelf op een Spaanse club. Of bijvoorbeeld op Everton", aldus het 19-jarige talent op de officiële website van Ajax. "Over deze tegenstander weet ik eerlijk gezegd nog niet veel meer dan dat ze donderdag Olympiakos hebben uitgeschakeld. En ik hoorde dat we in Kiev spelen en niet in het stadion van Dnipro. Maar hoe dan ook, het zal een mooie ervaring zijn. Europees voetbal brengt toch iets extra’s met zich mee."

El Ghazi was blij met de 0-3 overwinning van donderdagavond tegen Legia Warschau, maar het was niet allemaal hosanna wat hem betreft. "Het was een vreselijk slecht veld, dat maakte het lastig voetballen. We waren erg blij dat we vroeg scoorden. We wisten hoe belangrijk een uitgoal zou zijn. Dan is het lekker om binnen een kwartier 0-2 voor te staan."

De aanvaller wil het goede gevoel meenemen naar de wedstrijd van komende zondag. In Eindhoven staat dan de topper tussen koploper PSV en nummer twee Ajax op het programma. "Mijn eerste topper in Eindhoven, daar kijk ik erg naar uit. Ik heb de Klassieker al gehad. Dat was mooi om mee te maken. Deze komende wedstrijd lijkt me ook heel mooi. PSV staat bovenaan en wij willen wat laten zien. Het is gewoon zaak dat we vanaf het begin er vol op gaan."