'Na het duel met Ajax kregen we een 'wake-up call' dat we ook zo konden spelen'
Ploeg speelt goed maar staat weer met lege handen

'Na het duel met Ajax kregen we een 'wake-up call' dat we ook zo konden spelen'

01-03-2015 09:17
1

Jordens Peters stond zichtbaar aangeslagen de pers te woord na de nederlaag tegen AZ (2-0). Zoals zo vaak dit seizoen speelde Willem II zeer sterk, maar stond het na negentig minuten voetbal met lege handen. Dit tot frustratie van de verdedigend ingestelde speler die wel constateerde dat de nieuwe speelwijze een duidelijke verbetering was.

"We hebben dit seizoen helaas al meer van dit soort potjes gehad, maar weer nul punten. Na de wedstrijd tegen Ajax kregen we een wake up call dat we ook op die manier tegen de topploegen konden spelen. We moeten van onze eigen kracht uitgaan en hebben een ploeg die dat kan. We staan niet voor niets waar we nu staan als promovendus. Dat hebben we tegen Ajax laten zien waar we een 1-1 wisten te behalen, met dezelfde instelling gingen we deze wedstrijd in. Ik heb het gevoel dat de wind AZ een beetje in de wedstrijd heeft geholpen", aldus Jordens Peters tegenover de camera van de NOS.

AZ-doelman Esteban hield zijn ploeg meerdere malen op de been tegen Willem II. "Die is vandaag terecht uitgeroepen tot man of the match. Dat zegt denkt ik ook genoeg over het wedstrijdbeeld, dat Esteban in een thuiswedstrijd de man van de wedstrijd wordt. De credits daarvoor zijn voor ons, maar dat leverde geen punten op helaas."