Eredivisie-trainers niet unaniem: De meest waardevolle speler is Luuk de Jong
"Guardado is de beste. De missing link"

Eredivisie-trainers niet unaniem: "De meest waardevolle speler is Luuk de Jong"

03-03-2015 20:55
3

Over het algemeen noemen drie trainers van Eredivisie-clubs dezelfde namen als het gaat om 'de uitblinker van PSV'. Maar toch worden John van den Brom, Alfred Schreuder en Rob Alflen het niet geheel eens.

AZ-trainer Van den Brom is namelijk van mening dat Georginio Wijnaldum de belangrijkste schakel is. "Guardado is een gouden greep gebleken, Willems is bepalend, Memphis en De Jong zijn goed, maar de allerbeste is Wijnaldum. Hij valt misschien op het eerste oog niet zo op, maar hij is onmisbaar voor dit PSV", aldus Van den Brom in Voetbal International.

Schreuder van FC Twente geeft de voorkeur aan aanwinst Andres Guardado. "PSV heeft meerdere spelers die het verschil kunnen maken, maar Guardado is de beste. De missing link. Een voetballer die op het middenveld bijna nooit een duel verliest, is goud waard."

"De meest waardevolle speler is Luuk de Jong", verzekert Utrecht-trainer Alflen. "Wat verzet die gozer een werk, zeg. Niet alleen voor zichzelf, maar ook net zo gemakkelijk voor Memphis Depay, die weleens wat te makkelijk denkt. Memphis en Willems zijn voor mij wel voetballend de uitblinkers. Geweldige talenten met enorm veel potentie."