Ajax-directie maakt De Boer blij: Dan heb ik het over twee spelers met ervaring
Coach blij met veranderde mening directie

Ajax-directie maakt De Boer blij: "Dan heb ik het over twee spelers met ervaring"

04-03-2015 10:29
14

Ajax lijkt het komende zomer aan te durven om te investeren. Dat laat Frank de Boer doorschemeren in gesprek met Voetbal International. De Amsterdammers zullen waar nodig routine aantrekken.

De Boer maakte vorige week bekend dat hij langer bij Ajax blijft. Onder meer dankzij een goed gesprek met de directie besloot hij te blijven. "De gesprekken met de technische mensen hebben me het gevoel gegeven dat we verdere stappen kunnen gaan maken", zegt De Boer in Voetbal International. "De clubfilosofie over opleiden blijft vooropstaan, maar waar nodig zullen we spelers halen om aspecten toe te voegen die we nu te weinig in de selectie hebben. Dan heb ik het over twee spelers met ervaring."

"We gaan niet opeens met geld smijten. Maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit", aldus De Boer. "Stel: we vinden een ervaren speler die transfervrij is. Dan kun je het feit dat je geen afkoopsom hoeft te betalen, verrekenen in zijn salaris. Zonder meteen het salarisplafond structureel te verhogen. Want dan krijg je scheve gezichten in de kleedkamer. Dat weet ik uit mijn eigen spelerstijd bij Ajax nog maar al te goed."

"Maar soms moet je financieel iets extra’s bieden om een directe versterking over de streep te trekken. Daar staat de clubleiding nu ook voor open. We blijven goed naar de financiële verhoudingen in de selectie kijken. Maar soms moet je flexibel kunnen zijn", denkt De Boer.