Feyenoord doet niet mee aan piramide en start zelf een competitie
"Wij hebben minder contractspelers dan de andere topclubs in de Eredivisie"

Feyenoord doet niet mee aan piramide en start zelf een competitie

04-03-2015 11:27
5

Feyenoord gaat niet meedoen aan de nieuw te vormen voetbalpiramide en start een beloftencompetitie met tien Eredivisie-clubs en vijf Jupiler League-clubs. Dit moet als tegenhanger gaan dienen voor de tweede divisie in de nieuwe opzet.

Wie wil instromen in de voetbalpiramide, krijgt daar een kostenplaatje van een miljoen euro bij. Feyenoord vindt dat bedrag te hoog, schrijft De Telegraaf. "Vanaf 2016 moet een club een volledige selectie op de been brengen", zegt technisch directeur Martin van Geel. "Wij hebben minder contractspelers dan de andere topclubs in de Eredivisie."

"We moeten een aparte technische en medische staf optuigen en ook de accommodatie ervoor inrichten", vervolgt Van Geel over de nadelen voor Feyenoord. "Bij de weerstand van de tegenstanders uit de Topklasse plaatsen we onze vraagtekens. De entourage is niet aansprekend, want zelfs in de Jupiler League zien we al wedstrijden met slechts driehonderd man publiek. Die ga je in de tweede divisie ook krijgen."

De nieuwe competitie voor de reserves, waar Feyenoord dus ook aan meedoet, bestaat uit zestien clubs. Naast de Rotterdammers zijn dat ADO Den Haag, Heracles Almelo, NAC Breda, Willem II, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Dordrecht, sc Heerenveen, Excelsior, SC Cambuur, NEC, Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo, Fortuna Sittard en Telstar.