Immense leegloop bij Vitesse op komst: 'We staan voor een flinke opgave'
Arnhemmers zijn van situatie bewust

Immense leegloop bij Vitesse op komst: 'We staan voor een flinke opgave'

04-03-2015 12:17
9

Vitesse moet zich opmaken voor een enorme leegloop. Komende zomer zal een flink aantal spelers de Arnhemse club verlaten, bevestigt de club in Voetbal International.

Veel Vitesse-spelers hebben een contract tot medio 2016 en daarnaast zijn er een aantal Chelsea-huurlingen. Marc van Hintum en Theo Janssen, verantwoordelijk voor de scouting bij Vitesse, kunnen aan de bak. "Je moet soms uitgaan van het slechtste scenario", zegt Van Hintum tegen Voetbal International. "We hebben te maken met huurlingen en een paar aflopende contracten."

Collega Janssen is eveneens realistisch. "Aan het einde van het seizoen moeten wij een behoorlijke slag slaan", aldus de oud-speler in het weekblad. "Het is niet raar als er acht jongens vertrekken. Misschien zelfs wel meer... Vandaar dat we alles in kaart aan het brengen zijn en ook al in gesprek zijn met Chelsea. Als zij - en dit is maar een voorbeeld - drie potentiële Eredivisie-spelers voor ons hebben, dan hoeven we er bij wijze van spreken nog maar vijf te halen. We staan sowieso voor een flinke opgave."

Bij Vitesse verwacht men in ieder geval dat Davy Pröpper na dit seizoen vertrekt. Ook Jan-Arie van der Heijden en Dan Mori lijken te vertrekken. Zij hebben een aflopend contract. Biedingen op Marko Vejinovic zullen eveneens serieus genomen worden. Met de Chelsea-huurlingen en een aantal ontevreden spelers, zoals Piet Velthuizen en Kelvin Leerdam, zorgt dat voor een immens aantal spelers dat mogelijk vertrekt.