De Boer looft middenvelder: 'Als het zo doorgaat, is hij over anderhalf jaar weg'
Coach ziet vooruitgang bij diverse Ajacieden

De Boer looft middenvelder: 'Als het zo doorgaat, is hij over anderhalf jaar weg'

04-03-2015 13:40
8

Frank de Boer is zeer onder de indruk van Davy Klaassen. De middenvelder maakt dit seizoen grote stappen in zijn ontwikkeling. De trainer van Ajax denkt dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat.

De Boer noemt in een interview met Voetbal International Riechedly Bazoer als een van de spelers die dit seizoen (veel) beter is geworden. Maar hij is niet de enige. "Klaassen maakt grote stappen. Als voetballer én op het gebied van leiderschap", aldus De Boer in het weekblad. "Thulani Serero is van steeds grotere waarde voor ons. Zijn balbehandeling was altijd al goed en in het druk zetten vind ik hem nu echt fenomenaal. Thulani was horizontaal georiënteerd, maar we willen juist druk naar voren uitoefenen. Dat doet hij steeds beter."

"Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna zijn nog wat wisselvallig, en dat is heel normaal op hun leeftijd, maar ze krijgen steeds meer dreiging in hun spel. Achterin boeken Mike van der Hoorn en Kenny Tete al een tijdje vooruitgang", constateert de Ajax-trainer. "Het gaat erom: zijn die individuele stappen genoeg om collectief dominant voetbal te spelen? En vanaf welk niveau is een speler begonnen met stappen maken? Je moet het per geval in perspectief plaatsen. Als Klaassen zich in dit tempo blijft doorontwikkelen, weet je bijna zeker dat hij over anderhalf jaar weg is."