PSV-relschoppers kunnen 'feest van het jaar' op hun buik schrijven
Gemeente Eindhoven treedt hard op tegen onrustschoppers

PSV-relschoppers kunnen 'feest van het jaar' op hun buik schrijven

04-03-2015 13:35
11

PSV-supporters die zijn of nog worden aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen zondag na afloop van PSV-Ajax krijgen een verbod om aanwezig te zijn bij een eventueel kampioensfeest van de Eindhovenaren.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft dat woensdag aangekondigd. Een grote groep agressieve PSV-aanhangers zocht zondag nog voor het eind van de verloren wedstrijd tegen Ajax (1-3) de confrontatie met de politie. Het vermoeden bestaat dat het gaat om PSV-supporters met een stadionverbod of zonder kaartje die de wedstrijd niet of op televisie hebben gevolgd. Ze vielen acht agenten in burger aan.

De ME werd ingezet om de groep terug te drijven naar het terras van het café. De bereden politie voerde charges uit precies toen het stadion leegliep. Tot dusver werden zes verdachten aangehouden. Een 26-jarige Tilburger zit nog vast omdat hij een steen gooide naar de politie. De betrokken relschoppers krijgen ook een stadionverbod.

De politie zegt te beschikken over goede videobeelden. De politie roept relschoppers op zich te melden om te voorkomen dat ze op televisie worden getoond. (ANP)