'Heerenveen verguld met 'speler met mening' en licht opties van sleutelspelers'
De Friezen willen een stabiele ploeg formeren

'Heerenveen verguld met 'speler met mening' en licht opties van sleutelspelers'

04-03-2015 19:13
5

sc Heerenveen bouwt aan de toekomst. Coach Dwight Lodeweges verlengde eerder al zijn aflopende contract en in navolging van hem deed ook aanvoerder Marten De Roon dat. Nu moeten anderen volgen.

De Friezen willen een stabiele ploeg formeren en met name de as van het veld behouden. De contracten van Mark Uth, topscorer van Heerenveen met dertien doelpunten, en keeper Kristoffer Nordfeldt lopen af. Beiden hebben echter nog wel een optie in hun contract, die Heerenveen voor 1 april moet lichten. Volgens Voetbal International gaat dat ook gebeuren.

"We zijn zeer blij dat we Marten de Roon hebben kunnen behouden", aldus technisch directeur Hans Vonk in gesprek met Voetbal International. "De optie die in zijn contract stond konden we niet lichten, in plaats daarvan heeft hij een nieuwe tweejarige verbintenis getekend. Marten is niet alleen heel belangrijk op het veld, hij brengt ondanks zijn 23 jaar toch al veel ervaring mee. Je mist hem pas echt als hij niet meedoet. Bovendien heeft Marten een mening en is hij een goede woordvoerder voor de spelersgroep en de club."