Engeland schrikt op: Swansea-spits zakt op het veld plotseling in elkaar
Toestand van Fransman nog niet duidelijk

Engeland schrikt op: Swansea-spits zakt op het veld plotseling in elkaar

04-03-2015 21:48

Engeland is woensdagavond opgeschrikt door een incident rond Bafetimbi Gomis. De Franse spits zakte tijdens de competitiewedstrijd tussen Swansea City en Tottenham Hotspur in elkaar, terwijl niemand om hem heen stond.

Gomis stortte rond de middenlijn plotseling ter aarde en bleef liggen. De Fransman werd minutenlang op het veld behandeld. Hij kreeg onder meer een zuurstofmasker op. Het is nog niet duidelijk waardoor Gomis viel. De kans is groot dat hij is flauwgevallen, iets wat hem al drie keer eerder overkwam in zijn carrière.

Nadat de spits was gestabiliseerd verliet hij onder luid applaus op een brancard het veld. Gomis gaf toen hij werd weggedragen een teken van leven. Hij is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Het voorval gebeurde al in de openingsfase van de Premier League-wedstrijd.

De gedachten op White Hart Lane gingen woensdagavond terug naar 17 maart 2012. Toen stortte Fabrice Muamba, op dat moment speler van Bolton, op een bijna identieke positie ineen na een hartstilstand. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar lag hij een dag later nog op de intensive care. Muamba overleefde het, maar stopte met voetbal.