Het zegt genoeg dat ik nu in verband word gebracht met Ajax en Feyenoord
"Nu hebben die jonge gasten de overhand"

"Het zegt genoeg dat ik nu in verband word gebracht met Ajax en Feyenoord"

05-03-2015 08:16
6

Joey van den Berg heeft een uitgesproken mening. De markante voetballer van sc Heerenveen denkt dat het niveau van de Eredivisie er in de voorbije jaren niet beter op is geworden. Hij lacht zelfs een beetje op de vermeende interesse van Ajax en Feyenoord in zijn persoon.

"Toen ik tien jaar geleden debuteerde, had je in een selectie twee spelers van achttien jaar en de rest was midden twintig. Nu hebben die jonge gasten de overhand. We zijn echt alleen nog maar een opleidingsland, clubs moeten spelers vroeg verkopen om gaten in de begroting te dichten", geeft Van den Berg aan in Voetbal International.

"Dus gaat het veel te weinig om presteren. Dat steekt me. Want ik denk weleens: wat zijn we hier nu eigenlijk aan het doen? Het zegt genoeg dat ik nu in verband word gebracht met Ajax en Feyenoord. Tien jaar geleden was dit ondenkbaar en het zegt veel over het niveau in de Eredivisie", stelt de middenvelder van Heerenveen.

Als voorbeeld neemt hij de wedstrijd Manchester City - FC Barcelona uit de Champions League, vorige week: "De spelers op dat niveau maken dus nooit een keuze waarvan ik denk: Waar slaat dit op? Maar in de Eredivisie maakt een voetballer rustig een paar scharen, terwijl er nog zes spelers voor hem staan. Daar ergerde ik me kapot aan. Maar je kunt er maar het best om lachen, want het niveau hier is soms gewoon lachwekkend."