Twente-fans voelen zich bedonderd: Al die tijd gelogen en bedrogen
Vak-P moet positief blijven en kan met sfeer maken steentje bijdragen

Twente-fans voelen zich bedonderd: "Al die tijd gelogen en bedrogen"

05-03-2015 10:59
8

Door de tegenvallende resultaten en het matige spel waren de FC Twente-supporters al niet heel best te spreken over hun favoriete club. Nu de beerput over de financiële situatie helemaal los is, voelen zij zich bedonderd door de leiding van de club.

"Het zijn niet eens de slechte sportieve prestaties, of de slechte financiële positie die pijn doen. Het allerergst is dat er al die tijd gelogen en bedrogen is door de clubleiding. Was eerlijk geweest: het gaat niet goed en dat is shit… Dat er steeds gelogen is, dat doet ongelofelijk pijn. Dat past niet bij een club als Twente", vertelt Jaime Bruynesteyn, voorzitter van supportersvereniging Vak-P, de fanatieke aanhang van de Tukkers.

Het vertrouwen in de leiding is daardoor verdwenen. Bovendien vraagt Bruynesteyn zich af hoe de toekomst eruit ziet en wat het effect van de grote financiële zorgen is. "Je vraagt je toch af: wat gaan sponsors doen? Daar moet het geld vandaan komen. Maar wil je je op dit moment afficheren met deze club?"

Positief laten zien
De harde kern van de achterban wil de kop niet laten hangen en vindt dat Vak-P hun eigen steentje kan bijdragen. Bruynesteyn: "Wij kunnen wel iets doen in de sfeer rond de wedstrijden en het beïnvloeden van de publieke opinie. We moeten ook positief zijn naar de spelers, er lopen talentjes rond die er niets aan kunnen doen. Op dat vlak kunnen we ons steentje bijdragen in het schoon schip maken. Maar ook dat is beperkt. Als je daarna een draak van een wedstrijd krijgt voorgeschoteld is de sfeer snel weg. Een slechte film zet je ook uit."