Heerenveen-icoon zorgt voor 'vreemde situatie': Nul connectie met de groep
"Want dit ging te ver"

Heerenveen-icoon zorgt voor 'vreemde situatie': "Nul connectie met de groep"

05-03-2015 11:56
1

Joey van den Berg staat bekend als iemand die niet om de hete brij heen draait. Dat bleek onlangs opnieuw, toen hij zijn verbazing liet blijken over de trainingsschema's bij sc Heerenveen.

Foppe de Haan is nog altijd verantwoordelijk voor de periodisering bij het eerste elftal. Vreemd, oordeelt Van den Berg in gesprek met Voetbal International. "Ik vind het wel erg, aangezien hij nul connectie heeft met de groep. We zien hem nooit, hij weet niet wat er in de selectie leeft en hij ziet ons nooit trainen. Maar de intensiteit van de trainingen wordt wél mede door hem bepaald."

"Ik zeg ook niet dat de trainingen slecht zijn, maar in het begin was het wel heel veel. In de voorbereiding is twee keer per dag trainen goed", vervolgt de middenvelder in het weekblad. "Aan het begin van de competitie kan het ook nog en ook nu is één keer in de week twee keer trainen op een dag niet zo verkeerd. Maar het kan niet blijven voortduren en dat was wel zo."

Dwight Lodeweges, trainer van de Friezen, werd daar vervolgens op aangesproken door Van den Berg en aanvoerder Marten de Roon. "Want dit ging te ver. Het moet wel effectief blijven. Het is daarna aangepast. Volgens mij vinden ze gewoon dat we iedere dag op de club moeten zijn en moeten blijven. Het moet vooral wel op werk lijken."

"Weet je, Foppe en Riemer verdienen hier een standbeeld, het staat buiten kijf wat ze voor Heerenveen hebben betekend. Maar als je geen officiële functie hebt, vind ik ook niet dat je bepalende beslissingen mag nemen. Laat Foppe dan de Raymond Verheijen van Heerenveen worden, dan is het voor iedereen duidelijk."