Ajax kan verhuurde buitenspeler komende weken niet beoordelen wegens blessure
"Normaal is hij er dan weer bij"

Ajax kan verhuurde buitenspeler komende weken niet beoordelen wegens blessure

20-03-2015 18:27

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior weer over Ben Rienstra beschikken. De middenvelder is hersteld van een enkelkneuzing. Trent Sainsbury en Ajax-huurling Sheraldo Becker missen de ontmoeting nog.

"Trent heeft last van een rugblessure, die doorstraalt naar zijn hamstring. Hij is niet fris en niet fit", aldus Jans, die over twee weken wel weer op Becker rekent. "Normaal is hij er dan weer bij." Over de aanstaande tegenstander Excelsior zegt Jans in TC/Tubantia: "Excelsior speelt goed georganiseerd en richt zich op counters. Daar zijn ze heel gevaarlijk mee."

Wedden

Meer odds

De oefenmeester denkt dat zijn team nog acht punten nodig heeft om zich te verzekeren van play-offs om Europees voetbal. Dan komt PEC op vijftig punten, nu heeft het er 42. "We hebben het allemaal in eigen hand en kunnen in de thuiswedstrijden tegen Excelsior en Willem II een fundament leggen voor de play-offs. Gezien onze kwaliteiten vind ik ook dat we die plaats verdienen."

Bij de gasten uit Rotterdam staat Alessandro Damen opnieuw op doel. Eerste keus Gino Coutinho is nog altijd geblesseerd. Coach Marinus Dijkhuizen kan verder op een fitte spelersgroep rekenen. (ANP)