Ajax krijgt bevestiging: Het is ook de reden waarom ik bij Ajax wil blijven
"Dat clubs uit de grote voetballanden me willen hebben, is voor mij een motivatie"

Ajax krijgt bevestiging: "Het is ook de reden waarom ik bij Ajax wil blijven"

21-03-2015 07:07
3

Een langer verblijf van Riechedly Bazoer lijkt echt in de maak. In navolging van Frank de Boer geeft nu ook de voetballer zelf aan dat hij bij Ajax wil blijven. De uitschakeling in de Europa League was voor hem de bevestiging van de juiste keuze.

Bazoer genoot enorm van zijn goal tegen Dnipro Dnipropetrovsk, maar erkent ook dat hij bij de gelijkmaker niet vrijuit ging. "Ik zat er niet kort genoeg bovenop (bij Yevhen Konoplyanka, red.), waarna hij goed binnenschoot. Ik had scherper moeten zijn. Het was een belangrijk moment en dat moet ik herkennen", vertelt de achttienjarige middenvelder in De Telegraaf.

"Het is ook de reden waarom ik bij Ajax wil blijven", vervolgt Bazoer. "Ik kan me bij deze mooie club nog verder ontwikkelen. Als je op heel jonge leeftijd al in de Eredivisie en Europa League speelt, wordt dat in het buitenland opgepikt. Er zijn veel aanbiedingen geweest, maar ik wist: mijn toekomst ligt bij Ajax."

"Dat clubs uit de grote voetballanden me nu al willen hebben, is voor mij een motivatie om nog dwingender en belangrijker te worden. Zoals de mooie woorden van de bondscoach dat ook zijn. Ik heb gehoord dat meneer Hiddink heel positief over me was", aldus Bazoer, die vrijdag kon horen dat hij nu al in beeld is bij Oranje. Hij tekent op korte termijn een contract dat hem vier of vijf jaar langer bij Ajax houdt.