De Boer 'stimuleert' Ajacieden en gaat in op titelstrijd na zege Feyenoord
"Daar geloof ik niet echt in"

De Boer 'stimuleert' Ajacieden en gaat in op titelstrijd na zege Feyenoord

22-03-2015 17:24
1

Frank de Boer is niet van mening dat Ajax nog moet dromen van de titel. Zelfs niet na de 2-1 overwinning van Feyenoord op koploper PSV. Ajax speelt zondag zelf tegen ADO Den Haag en moet winnen in strijd om de tweede plaats.

De eerste plaats en titelprolongatie heeft De Boer uit zijn hoofd gezet. "Daar geloof ik niet echt in. Wij moeten gewoon zorgen dat we elke wedstrijd winnen, zodat we in elk geval de tweede plek veilig stellen", zegt de trainer op FOX Sports, geciteerd door Ajax Showtime.

"Feyenoord heeft gewonnen. Dus als wij nu een zeperd halen, staan ze op vijf punten en wij weer onnodig onder druk. Het gaat erom dat we naar onszelf kijken en winnen. Daarna moet je pas kijken wat PSV en Feyenoord doen", aldus De Boer.

De oefenmeester gooide zijn basis flink om voor het duel met ADO: "Ik denk dat wij een goede brede selectie hebben", aldus De Boer. "Ik wil hiermee ook andere jongens een stimulans geven. Daarnaast vind ik dat we de fysieke gesteldheid van de jonge jongens in de gaten moet houden. En misschien hebben ze ook mentaal wel een tikje gehad", wijst de trainer naar het duel met Dnipro Dnipropetrovsk (2-1 winst, maar uitschakeling in de Europa League).