De Tien: ergernissen die je geheid kent van een stadionbezoek
Wat is jouw grootste frustratie?

De Tien: ergernissen die je geheid kent van een stadionbezoek

30-03-2015 10:10
5

Een bezoek aan het stadion is meestal sfeervol en gezellig. Er gaat niets boven jouw favoriete club of spelers in levende lijve te kunnen zien. Toch kan een stadionbezoek ook ergernissen opleveren. Wat zijn de grootste frustraties?

10. Buren die steevast afgeven op dezelfde speler
Of een speler nou goed of slecht speelt, jouw buurman blijft het 'die waardeloze speler' vinden. Speelt de betreffende speler goed? Dan is het geluk of 'mag het ook wel een keer'. Speelt hij slecht? Dan loopt jouw buurman nog net niet het veld op om hem de huid vol te schelden.

9. Irritante vader
Een vader hoort het goede voorbeeld te geven, maar in het voetbalstadion lijkt die regel niet altijd te gelden. Soms realiseren vaders zich niet dat zij de meest grove taal uitslaan, terwijl het kleine mannetje ernaast zit. Of deze vaders hebben er maling aan, dat kan ook.

8. Smerige wc's
Het kan een keer voorkomen dat je tijdens de wedstrijd, of tijdens de rust, moet plassen. Met een paar duizend man in het stadion is het voor de toiletjuffrouw geen doen om alle wc's schoon te houden. Toch is het niet lekker om bij een overstroomde wc, met die zure lucht eromheen, je behoefte te moeten doen.

7. De 'analisten' in je nek
Met analyseren is niets mis, alleen hebben sommige mensen er een handje van om luidkeels en net iets te lang de laatstgespeelde wedstrijd door te nemen. Iets minderen, alstublieft.

6. Geen alcohol
Met het oog op rellen en vernielingen is het soms te begrijpen dat er in een stadion geen alcohol wordt geschonken. Toch blijft het jammer dat deze maatregel nodig is, want in de hete zon zou een biertje niet misstaan.

5. Betaalmuntjes
Betaalmuntjes. Ja, vreselijk. In de rij staan om vervolgens weer in de rij te moeten staan voor wat drinken of eten. Wil je de eerste tien minuten van de wedstrijd niet missen? Wees dan extra vroeg aanwezig om alvast muntjes in te slaan.

4. Mensen die vroegtijdig vertrekken
Voetbal is beleving en die beleving wordt verminderd door mensen die eerder vertrekken. Het publiek wordt niet voor niets geassocieerd met de twaalfde man. Jouw club kan alle steun gebruiken.

3. Mensen die bij elke actie gaan staan
Een keer opstaan bij een mooie aanval is niet erg, maar er zijn mensen die bij elke bal over de middenlijn jou het zicht al ontnemen. Gevolg? Jij wordt gedwongen om ook op te staan met mogelijk iemand achter jou die roept 'Hey, ga eens zitten!'

2. Bekakte supportsters
'Hup jongens! Die kant op! Speel die bal naar voren!' Enkele aanmoedigingen die de bekakte supporter bezigt als zij van haar man ook een keer mee mag naar een wedstrijd. Aanmoedigen is niet verkeerd, maar negen van de tien keer weten deze dames niet eens waar zij het over hebben. Je zult er maar naast zitten.

1. Overmatig smartphonegebruik
Mensen die vroegtijdig vertrekken zijn al erg, maar overmatig smartphonegebruik is nog veel erger. Dit zijn de mensen die vanaf het eerste fluitsignaal naar dat kleine schermpje turen en slechts sporadisch opkijken. Blijf dan gewoon lekker thuis.