Kuyt in duel met Sneijder en Van der Vaart tijdens Feyenoord-Ajax in 2004

Kuyt: 'Feyenoord de grootste club, Ajax trekt successupporters aan'
Aanvaller gelooft in de kracht van Feyenoord

Kuyt: 'Feyenoord de grootste club, Ajax trekt successupporters aan'

25-03-2015 08:35
56

Als Dirk Kuyt terugkeert naar Feyenoord, ziet hij voldoende mogelijkheden om met de club aan te haken bij PSV en Ajax. De routinier vindt in ieder geval dat Feyenoord de grootste club van de drie is.

"Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk wel de grootste club in Nederland, punt uit", zegt hij in een interview met Voetbal International. "Als onderzoeken uitwijzen dat Ajax groter is, geloof ik daar niks van. Ja, die club is vier keer op rij kampioen geworden, dan trek je latente successupporters aan. Maar noem mij een club in de wereld waar de fans zo betrokken en loyaal zijn, bij winst of verlies."

"Ze komen vijftien jaar trouw naar de club in de hoop en verwachting dat ze weer eens kampioen worden, en ze worden het niet. En toch blijven ze komen. Ik vind dat ongekend. Dan ben je de grootste. Nou, als dan de zaakjes financieel op orde zijn, geloof ik wel in de kracht van Feyenoord", aldus Kuyt.

"Als dit elftal intact blijft en je vult het aan met twee, maximaal drie ervaren spelers, doe je niks onder voor PSV en Ajax. Dit jaar waren ze voetballend al niet minder. Met een beetje ervaring verlies je bijvoorbeeld zo’n wedstrijd als uit bij PSV niet. Dan trek je 'm over de streep. Het is toch niet voor niets dat Ajax nu ervaring wil gaan halen, al vraag ik me af wie dat dan zal moeten zijn. Maar het feit dat ze ernaar zoeken, zegt genoeg. Alleen is het niet zo makkelijk om ervaren spelers terug te halen naar Nederland. Die jongens nemen toch een bepaald risico", besluit de oud-international, die mogelijk snel zijn terugkeer aankondigt.