De Jong gaat uitdaging niet uit de weg: 'Lastige clubs juist de mooiste uitdagingen'
De Jong staat open voor FC Utrecht

De Jong gaat uitdaging niet uit de weg: 'Lastige clubs juist de mooiste uitdagingen'

26-03-2015 20:42
2

Jean-Paul de Jong wordt in verband gebracht met de voor volgend seizoen vacante trainerspositie bij FC Utrecht. De keuzeheer is trots dat zijn naam wordt genoemd bij de Domstedelingen. Veertien jaar was hij in de Domstad als speler actief.

Voorlopig richt hij zich echter op FC Eindhoven, waarmee hij probeert te promoveren naar de Eredivisie. "Dat ik word gezien als topkandidaat zegt iets over de prestaties bij FC Eindhoven", vertelt De Jong aan Voetbal International. "Het is mooi om genoemd te worden in een rijtje met trainers als Ron Jans en Marinus Dijkhuizen. Want wat Marinus heeft gepresteerd bij Excelsior is knap."

Dijkhuizen vindt het echter nog te vroeg voor een overstap naar Utrecht. "Het is een moeilijke club om te werken, zeker als relatief onervaren coach", vertelde hij eerder al in gesprek met VI. De Jong ziet het wel zitten. "Ik denk dat lastige clubs juist de mooiste uitdagingen zijn. En natuurlijk weet ik dat het een zware taak is, maar ik denk dat er heel veel mogelijk is bij FC Utrecht."