'Ancelotti krijgt een harde deadline te horen van Manchester City'
Ancelotti kijkt al uit naar toekomstige banen

'Ancelotti krijgt een harde deadline te horen van Manchester City'

27-03-2015 10:55

Carlo Ancelotti kijkt naar nieuwe uitdagingen nu zijn positie als trainer van Real Madrid onder vuur ligt. Volgens La Gazzetta dello Sport praat Ancelotti met Manchester City over de opvolging van Manuel Pellegrini. Ancelotti zou zelfs een deadline hebben gekregen. Uiterlijk 30 april moet de Italiaan laten weten of hij in de voetsporen van Pellegrini wil treden.

Het contract van Ancelotti in Madrid loopt door tot juni 2016, maar zijn toekomst in Bernabeu lijkt alles behalve zeker. Madrid-preses Florentino Perez verklaarde recentelijk dat Ancelotti 'wat er ook gebeurt' de rest van dit seizoen trainer blijft. Over komend seizoen was de preses minder duidelijk. "Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen. Willen jullie dat ik hem ontsla? Deze trainer heeft het volste vertrouwen van de president en het bestuur."

Ondanks dat de 55-jarige Ancelotti een uitstekende relatie met de spelersgroep heeft, blijven geruchten over een vertrek rondzingen. De Italiaan is ontevreden dat er zoveel discussie over zijn positie is, terwijl hij vorig jaar de tiende Champions League-titel heeft gewonnen met Real Madrid. Bovendien lijkt de positie van Pellegrini alles behalve zeker in Manchester. Alleen een eindzege in de Premier League kan zijn baan waarschijnlijk redden. Dit wordt een moeilijk verhaal, aangezien Chelsea een voorsprong van zes punten heeft. Manchester City heeft volgens La Gazetta dus al een aanbieding bij Ancelotti neergelegd, waar hij voor 30 april op moet reageren.

De komende anderhalve maand wordt de toekomst van Ancelotti waarschijnlijk bepaald. Real Madrid speelt dan in de Champions League tegen stadsrivaal Atletico Madrid. Bovendien kan de ploeg van Ancelotti geen punten meer laten liggen in de strijd om het Spaanse kampioenschap gezien de vier punten achterstand op Barcelona. Mocht Ancelotti vertrekken bij Madrid, dan zijn Zinedine Zidane en Jürgen Klopp volgens Spaanse media de belangrijkste kandidaten om hem op te volgen.