'Hiddink trekt rookgordijn op en laat op het laatste moment tweetal vallen'
Oranje speelt zaterdagavond tegen Turkije

'Hiddink trekt rookgordijn op en laat op het laatste moment tweetal vallen'

28-03-2015 12:40
18

Het staat vast dat het Nederlands elftal zaterdagavond in een 4-3-3-formatie aantreedt tegen Turkije, maar er heerst onduidelijkheid over de invulling daarvan. Guus Hiddink lijkt op het laatste moment een aantal mutaties door te voeren.

De aanval leek aanvankelijk te bestaan uit Luciano Narsingh, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay, zo wees de afsluitende training op vrijdag uit. Het begint er echter steeds meer op te lijken dat de bondscoach heeft geprobeerd een rookgordijn op te trekken.

Narsingh en Afellay lijken op het laatste moment uit de basiself te verdwijnen. Daar profiteren Quincy Promes en Memphis Depay van. Het duo bestrijkt in de Arena de flanken en moet Huntelaar van bruikbare ballen voorzien.

De verdediging en het middenvelder blijven wel intact. Dat betekent dat Jordy Clasie en Nigel de Jong het vuile werk achter spelmaker Wesley Sneijder moeten opmaken, terwijl Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind van rechts naar links de achterhoede vormen. Jasper Cillessen staat op doel.

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Clasie, De Jong, Sneijder; Promes, Depay, Huntelaar.