Bij PSV is hij al weken niet in goeden doen en dat was nu ook duidelijk te zien
"Wat Memphis betreft, ben ik van deze wedstrijd op zijn zachtst gezegd niet blij geworden"

"Bij PSV is hij al weken niet in goeden doen en dat was nu ook duidelijk te zien"

30-03-2015 08:34
5

Bondscoach Guus Hiddink had in zijn team dat zaterdag speelde tegen Turkije weinig plaats voor spelers die actief zijn in de Eredivisie. Met Jasper Cillessen, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay waren er slechts drie basisspelers die actief zijn in eigen land. Indruk wisten ze niet te maken.

John Rep was als rapporteur van De Telegraaf kritisch op Depay. "Wat Memphis betreft, ben ik van deze wedstrijd op zijn zachtst gezegd niet blij geworden. In de beginfase had hij nog een aantal goede acties en schoot hij een paar keer op doel, maar gedurende de wedstrijd zakte hij steeds verder weg. Uiteindelijk kreeg hij toch nog een goede kans, maar schoot hij de bal bijna het stadion uit. Bij PSV is hij al weken niet in goeden doen en dat was in deze wedstrijd ook duidelijk te zien."

Jan Peters bekeek Wijnaldum, en later Luciano Narsingh. Hij kon de verwachtingen niet waarmaken. "Wijnaldum speelde bleekjes. Ik heb hem niet gezien. Bij PSV is hij één van de bepalende spelers. Dit was niet zijn beste wedstrijd. Hij werd dan ook terecht in de rust gewisseld voor Luciano Narsingh, die het aan de rechterkant beter deed. Al begon hij wat ongelukkig door onderuit te gaan. Bij PSV is Narsingh niet in vorm, maar nu gaf hij een aantal goede voorzetten waardoor er gevaar ontstond. Al miste hij nog een grote kans. Zijn slappe inzet verdween naast het lege doel."

Ed de Goeij kon weinig zeggen over Jasper Cillessen, omdat de Ajax-goalie amper in beeld is geweest. "Behalve wat terugspeelballen heeft Jasper helemaal niets te doen gehad. Hij is niet getest. Op één schotje op zijn doel na en dat was het dan. Aan het doelpunt van Turkije, een van richting veranderde bal via Bruno Martins Indi, kon hij helemaal niets doen."