Feyenoord neemt afscheid van doelman: Ook komend seizoen weinig speeltijd
Lamprou krijgt zin en mag vertrekken bij Feyenoord

Feyenoord neemt afscheid van doelman: "Ook komend seizoen weinig speeltijd"

30-03-2015 18:08
1

Kostas Lamprou vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord. De Rotterdamse club heeft besloten om de aflopende verbintenis van de doelman niet te verlengen, waardoor hij na dit seizoen transfervrij is. Dat lijkt goed nieuws voor Willem II.

Lamprou keept dit seizoen op huurbasis bij Willem II, nadat hij bij Feyenoord genoegen moest nemen met een reserverol. In Tilburg slaagde de Griek er wel in om een basisplaats te veroveren en beide partijen willen na dit seizoen ook graag langer met elkaar door. Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord denkt dat er voor Lamprou na dit seizoen weinig verandert wanneer hij terug zou keren in Rotterdam.

"Gezien de grote concurrentie bij Feyenoord onder de lat kan Kostas ook komend seizoen waarschijnlijk niet rekenen op veel speeltijd" zo vertelt hij op de clubwebsite. "Bij een terugkeer in De Kuip is de kans groot dat hij genoegen moet nemen met een rol als tweede of wellicht zelfs derde doelman, terwijl het voor iemand van zijn leeftijd juist belangrijk is om zoveel mogelijk minuten te maken."

"Kostas heeft logischerwijs de gezonde ambitie om eerste keeper te worden. Nu de situatie bij Feyenoord hem in dat opzicht geen perspectief biedt, gunnen we hem de kans een club te vinden waar hij die stap wel kan zetten. Dat verdient hij ook vanwege zijn positieve opstelling en inzet bij Feyenoord in alle jaren. Dit seizoen in Tilburg heeft Kostas bovendien aangetoond dat hij daar ook aan toe is."