Kritiek uit Nederland: 'Zelfgenoegzame Hazard werkt me op de zenuwen'
Analist haalt uit naar Rode Duivels

Kritiek uit Nederland: 'Zelfgenoegzame Hazard werkt me op de zenuwen'

01-04-2015 10:57
2

Waar Oranje dinsdagavond een oefenwedstrijd afwerkte, was het voor de Belgen bloedserieus. De Rode Duivels speelden in en tegen Israël een EK-kwalificatiewedstrijd. Ondanks de 0-1 zege was de Nederlandse analyticus Jan Mulder kritisch.

In een goede eerste helft genoot de oud-voetballer van Eden Hazard, zo zei hij op Sporza. "Heer en meester op dat veld is Hazard, maar hij zit zo lekker op zijn troon. Hij zakt er langzaam maar zeker in weg. Ik vind hem geweldig spelen, hij is echt wel in vorm, maar hij is een beetje zelfgenoegzaam. Je kan zo doodstil staan, dat mij dat op de zenuwen werkt", aldus Mulder.

Na rust zakte het spel van de Duivels volledig in. "En dat zie je aankomen. Het is zo voorspelbaar: die zelfgenoegzame houding en dat stilstaande voetbal", aldus Mulder, die weet waardoor dat komt. "Concentratie. In elke sportwedstrijd moet je geconcentreerd blijven. Wat Kompany bijvoorbeeld overkomt (de verdediger kreeg rood, red), is een gebrek aan concentratie. Als je er met je gedachten bij bent, gebeurt je dat niet. Zeker een routinier niet, maar hij gedraagt zich als een beginneling."