'Als dat gebeurt, denk ik dat de hele provincie Groningen helemaal gek wordt'
Doelman kijkt uit naar clash

'Als dat gebeurt, denk ik dat de hele provincie Groningen helemaal gek wordt'

02-04-2015 10:17
4

De blik bij FC Groningen gaat langzaam maar zeker op de halve finale van de KNVB Beker. Doelman Sergio Padt wil echter niet dat het alléén nog maar over de clash met Excelsior gaat.

"Ik hoop en wil niet dat het nu alleen nog maar over het bekertoernooi gaat", zegt de doelman tegen Voetbal International. "We hebben nog zes wedstrijden in de competitie en die laten we echt niet lopen. Ik geloof oprecht dat we via de stand op de ranglijst en de play-offs ook nog Europees voetbal kunnen halen."

Bij de achterban draait het echter wél volledig om de halve finale van de beker. "We worden er wel steeds aan herinnerd dat het 26 jaar geleden is dat FC Groningen de finale haalde", vervolgt Padt. "Toen werd verloren van PSV (4-1, red.). Ik denk dat de hele provincie Groningen helemaal gek wordt als we de finale opnieuw halen, want de spelers worden al weken op straat aangesproken over die beker."

"Ik sluit zelfs niet uit dat als we van Excelsior winnen, er echt mensen op de trekker naar De Kuip gaan. Natuurlijk leeft het duel met Excelsior ook bij ons in de koppies. Als we de finale winnen, doen we het beter dan vorig seizoen omdat we dan direct in de poule-fase van de Europa League terechtkomen", besluit de doelman.