'Luxeprobleem voor Afellay: eerste Premier League-club staat al op de stoep'
Middenvelder begeerd door Engelse subtopper

'Luxeprobleem voor Afellay: eerste Premier League-club staat al op de stoep'

02-04-2015 10:45
17

Het grote speculeren over de toekomst van Ibrahim Afellay is begonnen. De Nederlandse aanvallende middenvelder is op de radar van Tottenham Hotspur verschenen, meldt de Spaanse krant Sport.

Afellay voetbalt nu bij Olympiakos Piraeus, dat hem van FC Barcelona huurt. Zijn contract in Catalonië loopt echter deze zomer af. Ibi kan derhalve transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. Tottenham heeft Afellay al langer op de korrel en wil nu profiteren van de gunstige voorwaarden. De oud-speler van PSV kan namelijk zonder transfervergoeding vastgelegd worden.

Afellay werd door Barcelona in 2010 overgenomen van PSV. Mede door een ernstige knieblessure is zijn tijd in Camp Nou nooit een groot succes geworden. Waar hij in zijn beginperiode nog regelmatig mocht invallen, werd hij later veelal tribuneklant. Ook een verhuurperiode bij Schalke 04 liep op niets uit. Tottenham-trainer Mauricio Pochettino heeft begin dit jaar bij de Spurs-directie al aangedrongen op versterking komende zomer.

Afellay zei deze week tegen Voetbal International dat hij na dit seizoen alle opties op een rijtje gaat zetten. Ook een terugkeer naar PSV sluit hij niet uit.