Pijnlijk vertrek bij Heerenveen dreigt: Nu al zitten veel clubs achter hem aan
"We zijn ver van elkaar verwijderd"

Pijnlijk vertrek bij Heerenveen dreigt: "Nu al zitten veel clubs achter hem aan"

16-04-2015 09:57
1

SC Heerenveen lijkt met Janio Bikel een nieuw toptalent in huis te hebben. Het is echter de vraag voor hoelang nog. De onderhandelingen over een nieuw contract verlopen erg moeizaam.

Bikel heeft een aflopend contract met optie om te verlengen, maar vanwege te ongunstige voorwaarden wil Heerenveen daar geen gebruik van maken. De Friezen willen wel verlengen, maar het laatste voorstel valt bij het negentienjarige talent niet in goede aarde.

"Geld is niet het belangrijkste, maar in de tweede divisie van Zweden wordt hetzelfde betaald", zegt zaakwaarnemer Oliver Cabrera in de Leeuwarder Courant. "We zijn ver van elkaar verwijderd. In principe zou Bikel echter bij Heerenveen willen blijven. Misschien is er nog wat mogelijk."

Cabrera vindt het 'ongelooflijk' dat Heerenveen de voorwaarden om te verlengen te gortig vond. "Janio heeft in maart zijn debuut gemaakt bij Portugal onder 20 tegen Oezbekistan en werd in de Portugese media een grote verrassing genoemd. De coaches bij Heerenveen zijn bovendien lovend over zijn kwaliteiten."

Bikel speelt al bijna vier jaar in Friesland, waar hij zich thuisvoelt. Nu, na slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht, dreigt echter een pijnlijk vertrek. "De kans is groot dat hij gaat wachten", zegt Cabrera. "Janio doet deze zomer met Portugal mee aan het WK onder 20 in Nieuw-Zeeland en kan zich daar laten zien. Nu al zitten veel clubs achter hem aan."