Geen stuiver gegeven voor handhaving: 'Iedereen dacht dat we zouden degraderen'
"We zijn niet in paniek geraakt"

Geen stuiver gegeven voor handhaving: 'Iedereen dacht dat we zouden degraderen'

16-04-2015 23:54
1

John Stegeman heeft het tij bij Heracles Almelo op tijd kunnen keren. Zo lijkt het althans, omdat de Heraclieden met nog vier wedstrijden te gaan op de 'veilige' vijftiende plek staan.

Na de komst van Stegeman, die Jan de Jong opvolgde in Almelo, ging het ineens een stuk beter met Heracles. "We stonden aan het begin van het seizoen een straatlengte achter op de rest. Iedereen ging ervan uit dat Heracles zou degraderen", meent Stegeman in gesprek met Voetbal International

"Ik ben trots op de manier waarop we ons omhoog hebben gewerkt. We zijn niet in paniek geraakt en er zijn in de selectie geen extreme dingen gebeurd", vervolgt de trainer, die wel meermaals moest ingrijpen. Zo werden Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani uit de selectie gezet.

Met of zonder die twee - Bel Hassani speelt weer wekelijks, Tannane niet - moet Heracles het zien te rooien in de vier laatste competitieduels. Het heeft één punt voorsprong op NAC, dat onder de rode streep staat. "De komende weken moeten we onszelf gaan belonen. Voor mijn gevoel zijn we er klaar voor", besluit de oefenmeester. Aanstaande zondag wacht PEC Zwolle. Bart Schenkeveld en Jeroen Veldmate halen dat duel niet.