'Ajax-verdedigers nadrukkelijk in beeld bij nummer zestien van Eredivisie'
Interesse uit Breda

'Ajax-verdedigers nadrukkelijk in beeld bij nummer zestien van Eredivisie'

17-04-2015 10:58
1

NAC Breda richt zijn pijlen op Ajax in de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen. De club is nog niet zeker van een langer Eredivisie-verblijf, maar oriënteert zich al wel.

NAC is de laatste weken vooral bezig geweest met versterkingen voor de backposities. De namen van Abel Tamata en Ronnie Stam passeerden al de revue en vrijdag komt daar een nieuwe naam bij: Bas Kuipers. Voetbal International maakt melding van de interesse uit Breda.

Wedden

Meer odds

Kuipers maakt dit seizoen een prima indruk bij Excelsior, dat hem huurt van Ajax. In Amsterdam heeft de linksback een aflopend contract. Excelsior hoopte hem langer te binden, maar NAC wil daar een stokje voor steken en hem in de zomer transfervrij oppikken. Of de huidige nummer zestien van de Eredivisie lijfsbehoud veiligstelt is daarin leidend.

Ook Ligeon staat op de nominatie naar NAC te komen. De rechtsback van Ajax wordt sinds de winterstop al gehuurd. Daarnaast mogen Dirk Marcellis, Henrico Drost en Demy de Zeeuw volgens het weekblad vermoedelijk een nieuwe aanbieding tegemoet zien bij lijfsbehoud.

NAC blijft derhalve zeer actief op zoek naar versterkingen. In de winterstop kroonde de ploeg van trainer Robert Maaskant zich al tot kampioen van de transfermarkt, met negen versterkingen.