Oud-Ajacied krijgt na 1389 dagen afscheid in Amsterdam: Hij verdient het
Amsterdammers zwaaien middenvelder uit

Oud-Ajacied krijgt na 1389 dagen afscheid in Amsterdam: "Hij verdient het"

17-04-2015 14:01
4

Ajax neemt zondag rond de competitiewedstrijd tegen NAC Breda afscheid van Demy de Zeeuw. De middenvelder vertrok in 2011 uit Amsterdam.

De Zeeuw stapte destijds over naar Spartak Moskou en belandde via Anderlecht in de winter bij NAC Breda. Van een officieel afscheid bij Ajax is het echter nooit gekomen. 1389 dagen na zijn vertrek wordt De Zeeuw alsnog uitgezwaaid in de Arena.

De Boer zei vrijdag op de persconferentie het bijzonder te vinden om De Zeeuw weer te zien. "Hartstikke leuk. Als ik hem zie hebben we altijd goed contact met elkaar", aldus de Ajax-trainer.

"Hij heeft meer dan honderd wedstrijden voor Ajax gespeeld. Hij verdient het om goed ontvangen te worden in de Arena. Hij is kampioen geworden met Ajax en heeft de beker gewonnen volgens mij nog met Martin Jol. Ik heb hem ook bij Oranje meegemaakt en kon altijd goed met hem opschieten."

De Zeeuw is sinds zijn komst bij NAC goed op dreef, ziet ook De Boer. "Hoe zij nu spelen is perfect voor Demy, op dit moment. Als je een tijd niet gespeeld hebt en continu moet rennen, sleuren en trekken... Maar ze spelen heel gegroepeerd. Als hij de bal heeft zie je zijn kwaliteit. Ik denk dat ze hem heel goed gebruiken."