Vitesse zeker van play-offs, degradatie bijna een feit voor FC Dordrecht
Arnhemmers na rust langs hekkensluiter

18-04-2015 21:35
1

Vitesse heeft zaterdag ook tegen het bijna gedegradeerde FC Dordrecht de goede reeks voortgezet. De ploeg van trainer Peter Bosz won in een matig duel verdiend met 3-0 van de hekkensluiter. De laatste nederlaag van de Arnhemse club dateert van 24 januari, toen sc Heerenveen te sterk was.

Vitesse begon slap en nonchalant aan het duel. In de openingsfase ontsnapte de ploeg aan een verrassende achterstand. Anthony Biekman scoorde weliswaar, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis constateerde terecht dat de spits van FC Dordrecht luttele centimeters buitenspel stond.

Die waarschuwing schudde Vitesse wakker. De druk op FC Dordrecht werd groter en groter. De Arnhemmers kregen in de eerste helft ook kansen. In de afwerking waren Bertrand Traoré, Renato Ibarra en Zakaria Labyad onzorgvuldig. FC Dordrecht kreeg eveneens voor de rust een goede mogelijkheid de score te openen. Jeffry Fortes verzuimde die te verzilveren.

Na dik vijf minuten in de tweede helft kwam Vitesse eindelijk verdiend op voorsprong. Marko Vejinovic bediende Valeri Qazaishvili met een fraaie steekpass. De Georgische middenvelder passeerde daarna knap de kansloze doelman Filip Kurto.

Het verdedigend onthutsend zwakke FC Dordrecht speelde daarna een verloren wedstrijd tegen het ontketende Vitesse. Qazaishvili scoorde na een uur spelen nog een keer, waarna Ibarra de eindstand enkele minuten later op 3-0 bepaalde. Door die nederlaag lijkt het eredivisieavontuur van FC Dordrecht nu vrijwel definitief voorbij. Als Go Ahead Eagles zondag bij Feyenoord wint, is degradatie zelfs een feit voor de ploeg van coach Jan Everse.