Eerste succes voor Cocu: Een verdiende titel, we hebben een innige band
Oefenmeester in de wolken met titel

Eerste succes voor Cocu: "Een verdiende titel, we hebben een innige band"

18-04-2015 22:07
2

Phillip Cocu is trots op de manier waarop PSV zaterdagavond tegen sc Heerenveen (4-1) beslag legde op de 22ste landstitel in de clubgeschiedenis. De coach sprak na afloop van een verdiend kampioenschap.

Na het laatste fluitsignaal barstte er een gigantisch volksfeest los in het Phillips Stadion. " Dit is geweldig. Om vandaag de titel binnen te halen in eigen huis, vol stadion. Als ik die spelers zie feestvieren, daar kan ik heel erg van genieten. Waar je het hele jaar voor gewerkt hebt wordt in iets tastbaars omgezet", glunderde Cocu bij FOX Sports. "Dit is waar iedereen zo naar hunkerde. Dan is de ontlading enorm. Bij de hele staf, want die heeft ook keihard gewerkt."

"Die jongens hebben het geweldig ingevuld dit jaar", vervolgde de coach. "Een verdiend kampioenschap. We hebben een innige band met elkaar. Het team is naar elkaar gegroeid. We zijn echt één blok geweest met een duidelijk doel. Dan moet er ook tijd zijn om te genieten en feest te vieren.

"Al vrij snel in het seizoen voelde ik dat we kans op de titel gingen maken. Dan weet je nog niet hoe het team zich ontwikkelt, maar de mogelijkheden waren er wel degelijk. De fase na de winterstop toen we een paar lastige uitwedstrijden hadden en Ajax een paar punten lieten liggen, was het moment om het gat te slaan."