Cocu wil ondanks vertrek van 'Memphis en Gini' stappen maken: Smaakt naar meer
"We willen volgend jaar graag weer een stapje maken"

Cocu wil ondanks vertrek van 'Memphis en Gini' stappen maken: "Smaakt naar meer"

19-04-2015 09:40
9

Phillip Cocu denkt dat hij volgend seizoen niet meer kan beschikken over Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Hij rekent op een transfer voor de topscorer en aanvoerder. Hij gunt het de twee bepalende spelers, maar hoopt niet dat er nog meer jongens vertrekken.

"De kans is heel groot dat Memphis en 'Gini' vertrekken", zei Cocu zaterdagavond na het winnen van de landstitel tegenover ANP. "Maar ik hoop dat we de rest van de ploeg bij elkaar kunnen houden. Een paar mutaties is niet erg, maar het moeten er niet teveel worden."

Depay en Wijnaldum waren met Oranje succesvol op het WK afgelopen zomer. Ze hadden de kans om naar het buitenland te trekken, maar kozen voor een langer verblijf in Eindhoven. Bewust, om kampioen te worden met PSV. Die missie is geslaagd. Tot opluchting van velen, weet Cocu. "Iedereen bij PSV heeft hier jarenlang naartoe geleefd en naar verlangd. Nu mogen we genieten; de fans, maar zeker ook de spelers en de staf."

Na een moeizaam jaar pakte Cocu in zijn tweede jaar als hoofdtrainer de titel. Lang genieten doet hij niet, de trainer kijkt alweer vooruit. "Dit smaakt naar meer. Als je zo'n kampioenschap hebt ervaren, weten de spelers wat het is om daarvoor te spelen. Succes in het tweede jaar is heel welkom en geeft een extra impuls en vertrouwen om op deze manier door te gaan. We willen volgend jaar graag weer een stapje maken."