De Boer: 'Ze moeten volgende stap maken en onbetwiste linksbuiten worden'
"Ze moeten de volgende stap maken"

De Boer: 'Ze moeten volgende stap maken en onbetwiste linksbuiten worden'

19-04-2015 14:03
1

Ricardo Kishna start zondag niet in de basis van Ajax tegen NAC Breda. Lucas Andersen, die vorige week een fraaie treffer maakte tegen Heracles Almelo, is de 'nieuwe' linksbuiten van de Amsterdammers.

Trainer De Boer gaf tekst en uitleg en ging dieper in op de materie. "Natuurlijk probeer je veel vertrouwen te geven aan elke speler. Maar ze moeten uiteindelijk ook presteren", vertelde de oefenmeester tegenover FOX Sports.

"Ik denk dat iedereen - of het nu Kishna of Andersen is - genoeg kansen gehad heeft. Maar ze hebben die niet echt allemaal daadwerkelijk gepakt. Vandaar dat ik zoekende ben en de speler gebruik die de beste indruk maakt."

"Andersen en Kishna moeten nu zorgen dat ze de volgende stap maken, zodat ze de onbetwiste linksbuiten of linkshalf worden - of op welke positie ze dan ook het liefst willen spelen", besloot De Boer zijn relaas. De oefenmeester liet eerder al weten dat hij niet naar de kampioenswedstrijd van PSV heeft gekeken, maar wel grapte via een berichtje aan PSV-trainer Phillip Cocu.