Vreemd afscheid bij Ajax: 'Al vaker contact gehad, het is nu gewoon afgesloten'
"We hadden kunnen winnen vandaag"

Vreemd afscheid bij Ajax: 'Al vaker contact gehad, het is nu gewoon afgesloten'

19-04-2015 21:16

Demy de Zeeuw is hard in zijn oordeel over Ajax. De Amsterdammers spelen veel te voorspelbaar voetbal, claimt de middenvelder van NAC Breda.

Ajax slaagde er zondag in eigen huis niet in te winnen van de nummer zestien van de Eredivisie. "We hadden kunnen winnen vandaag, maar dat is helaas niet gebeurd", aldus De Zeeuw tegen AT5. Hij is hoe dan ook niet geschrokken van Ajax' spel.

"Ik heb meerdere wedstrijden gezien en dan zie je wel wat het mank is. Ze creëren niet veel, het is allemaal te voorspelbaar wat ze doen. Daar kan je je als ploeg tegen wapenen. Als wij wat slimmer uitspelen dan kunnen we hier wellicht nog winnen ook."

De Zeeuw nam zondag voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het Ajax-publiek, bijna vier jaar na zijn vertrek naar Spartak Moskou. "We hebben al vaker contact gehad over een afscheid, maar dat is er eigenlijk niet van gekomen toen ik Rusland speelde", legt de middenvelder uit. "Het is nu gewoon afgesloten en nu kan ik me gewoon richten op de komende wedstrijden."